Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Το σχολείο μας


Η κεντρική είσοδος του Σχολείου
Ξεχωρίζουν από αριστερά προς τα δεξιά: Το Παλιό Σχολείο - Δημαρχείο,
το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, η αίθουσα εκδηλώσεων





























Το σχολείο μας βρίσκεται σε ένα μικρό και γραφικό χωριό του Νομού Θεσσαλονίκης, την Όσσα. 
Είναι απέναντι από την πλατεία και δίπλα από το Παλιό Δημαρχείο.

Η αυλή του σχολείου μας

Το σχολείο μας είναι πολύ ωραίο και καινούριο. Είναι διώροφο και έχει δύο κύριες εισόδους, ενώ είναι φτιαγμένο με μπετόν, πέτρα και ξύλο (τα κουφώματα).  Όποιος το βλέπει ξετρελαίνεται και κάνει σχόλια για την παραδοσιακή γεύση που αφήνει. Έχει πολλές αίθουσες, πολύ ωραία χρώματα και δείχνει καλοστολισμένο. Το χειμώνα δείχνει σαν λαμπιόνι στολισμένο σε χριστουγεννιάτικο δέντρο και το καλοκαίρι που πέφτει ο ήλιος πάνω του, φαίνεται η λάμψη του.

 
Το σχολείο μας χτίστηκε το 2007 για να προσφέρει περισσότερες ανέσεις στα παιδιά του χωριού, αλλά και των Πέντε Βρυσών, αλλά εκείνα τα παιδιά πάνε στο Λαγκαδά.

Το εσωτερικό του σχολείου μας - το ισόγειο
Η αυλή του Σχολείου μας είναι μεγάλη και ευρύχωρη. Έχει ένα χώρο για ποδόσφαιρο και μπάσκετ που είναι πολύ μεγάλος. Έχει επίσης μια μεγάλη αυλή με μονόζυγο, λαβύρινθο, κούνιες, τσουλήθρα, βρύσες και σχοινιά αναρρίχησης. Επίσης έχει, δίπλα στο Νηπιαγωγείο, μια πιο μικρή αυλή, που έχει τραμπάλες και μια τσουλήθρα. Στο κέντρο της αυλής ξεχωρίζει ένα τεράστιο πλατάνι. Υπάρχει επίσης και ένας μικρότερος χώρος για ποδόσφαιρο.

Ο πρώτος όροφος






Το εσωτερικό του Σχολείου μου έχει 9 αίθουσες και ένα ασανσέρ για να μπαίνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχει ένα κυλικείο, δύο γραφεία δασκάλων, τουαλέτες, τον αποθηκευτικό χώρο, την αίθουσα εκδηλώσεων, την τάξη των μικρών παιδιών, την τάξη των μεγάλων παιδιών, τη βιβλιοθήκη, το νηπιαγωγείο και τουαλέτες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
 
Η θέα από τον πρώτο όροφο -
Στο βάθος διακρίνεται το παλιό σχολείο
Η αίθουσα υπολογιστών
Το σχολείο μου είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί είναι μεγάλο, όμορφο, έχει μεγάλη αυλή και ότι καλό μπορεί να έχει ένα σχολείο. Σε αυτό περνάω τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μου. Εκεί περνάω πάντα πολύ καλά επειδή εκεί έχω πολλούς φίλους, καλούς δασκάλους και γιατί οι δάσκαλοί μας μα πάνε σε πολλές εκδρομές και σε καλά μέρη. Νιώθω πολύ τυχερή που πηγαίνω σε αυτό το σχολείο παρέα με τους αγαπημένους μου φίλους.

Μακάρι να μην πάθει τίποτα και να μην κλείσει ποτέ το πολυαγαπημένο μου Σχολείο, που είναι καινούριο, ωραίο και διασκεδαστικό, γιατί θα στεναχωρηθώ πολύ!

Καλλιόπη Χαριζάνη, μαθήτρια της Στ΄ τάξης
Ιλιάνα Χαριζάνη, μαθήτρια της Ε΄ τάξης