Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια γεννήθηκε η UNICEF (11 Δεκεμβρίου 1946) για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπης.
Από το 1949 και έως το τέλος της δεκαετίας του '60, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες, η UNICEF βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα, συσσίτια κ.α.
Σήμερα, με τα παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης, η UNICEF εξακολουθεί να στηρίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών στη χώρα μας.
Συνεχίζει στην Ελλάδα το πρόγραμμα εμβολιασμών σε παιδιά περιθωριοποιημένων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, παρέχει δώρα και παιχνίδια σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία. Διανέμει σχολικό υλικό σε μαθητές με τη βοήθεια των χορηγών της. Προσφέρει μέρες χαράς στα παιδιά που διαμένουν σε κέντρα προστασίας της χώρας.
https://www.unicef.org/sowc2016/images/0_cover_SOWC_EN.jpg
Συνεχίζει επίσης τα προγράμματά της σε όλο τον κόσμο για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, καθαρού νερού, εκπαιδευτικού εξοπλισμού, προστατεύοντας παράλληλα τα παιδιά από το trafficking, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.
Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF και στηρίξτε την προσπάθεια μας, επισκεπτόμενοι τα περίπτερα της UNICEF σε Αθήνα (Κοραή), Καλλιθέα, Μαρούσι, Πειραιά, Γλυφάδα, Πλατεία Συντάγματος (18-20 Δεκεμβρίου), Golden Hall, The Mall Athens, MEC Παιανίας, στα ΙΚΕΑ (Αεροδρομίου, Κηφισού, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ιωαννίνων).
Μπορείτε ακόμη να βοηθήσετε το έργο της UNICEF, καλώντας από σταθερό ΟΤΕ στο 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3,69 ευρώ με το ΦΠΑ ανά κλήση).
Επίσης μπορείτε να στείλετε sms στο 19800 γράφοντας τη λέξη unicef (χρέωση 1,24 €/ sms).
 19800c
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στα:
- «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα, 2016»
- Στοιχεία για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο
- Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού