Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πώς πέρασα το καλοκαίρι



Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή, γιατί μου αρέσει πολύ και πηγαίνω συνέχεια για μπάνιο.

Τον Ιούλιο που μας πέρασε με τη μαμά μου, τον μπαμπά μου και την αδερφή μου πήγαμε στο Σταυρό και στην Τούζλα.

Πρώτα πήγαμε στην Τούζλα όπου περάσαμε υπέροχα. Ένα μεσημέρι που δεν υπήρχε πολύς κόσμος κάναμε βουτιές στη θάλασσα, όταν βγήκα για να πιω λίγο νερό. Ξαφνικά βλέπω ένα πνιγμένο να βρίσκεται κοντά στην ακτή. Ο ναυαγοσώστης τον είδε αμέσως και έτρεξε γρήγορα για να τον βγάλει.

Η μαμά μου δεν με άφησε να δω τη συνέχεια για να μην τρομάξω και γι’ αυτό δεν πλησιάσαμε ούτε εγώ ούτε η αδερφή μου.

Τελικά καλέσανε το ασθενοφόρο και τον πήραν να τον πάνε στο νοσοκομείο. Τρόμαξα και ανησύχησα πολύ αλλά μου πέρασε γρήγορα και μπήκα ξανά μέσα στο νερό.

Μετά από λίγο ήρθε η μαμά μου με τον μπαμπά μου και ο μπαμπάς με έπαιρνε στην πλάτη του για να κάνω βουτιές και την τελευταία φορά πήρα μεγάλη φόρα και έκανα μια τεράστια βουτιά.

Μετά από λίγα λεπτά βγήκαμε για να στεγνώσουμε. Στεγνώσαμε, ντυθήκαμε και φύγαμε για να πάμε στον Σταυρό. Φτάσαμε λοιπόν στο Σταυρό και βρήκαμε και ένα μέρος για να κοιμηθούμε.

Εκεί γνώρισα ένα πολύ καλό κορίτσι, την Χρύσα που με την πρώτη ματιά μού φάνηκε πολύ καλή και ευγενική.

Την άλλη μέρα το πρωί πήγαμε για μπάνιο στη θάλασσα για να δροσιστούμε επειδή έκανε πολύ μεγάλη ζέστη. Ετοιμάσαμε τα πράγματά μας και πήγαμε στη θάλασσα.

Μετά από μια ώρα γυρίσαμε στο δωμάτιό μας για να ετοιμαστούμε για να φύγουμε για το χωριό. Κάναμε πρώτα ένα ντους, τακτοποιήσαμε τα πράγματά μας στην βαλίτσα, αποχαιρετίσαμε την φίλη μας τη Χρύσα και φύγαμε.

Μόλις έφτασα στο χωριό έγραψα στο ημερολόγιό μου για όλα αυτά που έζησα και έκανα και το πιο σημαντικό: έγραψα και για τη Χρύσα, την καλύτερή μου φίλη.

Μου άρεσαν πολύ οι διακοπές και φέτος και εύχομαι να περάσω καλύτερα του χρόνου.

Δέσποινα Πάρτσιου, Ε΄ τάξη

 

Το φετινό μου καλοκαίρι το πέρασα πολύ ωραία. Πήγα σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής. Ας ξεκινήσω όμως να τα διηγούμαι.

Το καλοκαίρι μου το ξεκίνησα τον Ιούνιο, όταν τελείωσαν τα σχολεία. Στην αρχή μέναμε στα Ν. Μουδανιά. Στα Ν. Μουδανιά πέρασα πολύ ωραία. Συνάντησα και τον κολλητό μου τον Βαγγέλη και την αδερφή του την Έφη. Εγώ και ο Θανάσης, ο αδερφό μου, χαρήκαμε πολύ που τους είδαμε.

Μετά τα Ν. Μουδανιά πήγαμε στον Άγιο Μάμα. Στον Άγιο Μάμα πηγαίναμε πιο πολύ στη θάλασσα. Μια μέρα όμως έγινε και το πανηγύρι που ήταν ατελείωτο. Περπατούσες συνέχεια και δεν σταματούσες να βλέπεις πάγκους.

Μετά κι από τον Άγιο Μάμα πήγαμε στη Βουρβουρού. Εκεί πηγαίναμε συνήθως σε ένα Beach Bar που είχε και πισίνα. Συχνά αμέσως μετά τη θάλασσα πηγαίναμε να φάμε μια τεράστια πίτσα.

Αυτό το καλοκαίρι θα μου μείνει αξέχαστο και θέλω και τα άλλα καλοκαίρια να περνάω το ίδιο και καλύτερα.

Νίκος Σταμάτης, Στ΄ τάξη

 

Το καλοκαίρι είναι μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου. Σήμερα θα σας πως για το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Φέτος πήγα κατασκήνωση μαζί με τη φίλη μου, τη Ραφαηλία στην Ασπροβάλτα. Καθίσαμε επτά μέρες και περάσαμε πολύ ωραία. Πηγαίναμε θάλασσα, τρώγαμε τα πολύ νόστιμα φαγητά τους και διασκεδάζαμε πάρα πολύ!

Μετά κατά τα τέλη Ιουλίου πήγα στην Καλλιθέα. Είναι στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής κι κάτσαμε κι εκεί για μια εβδομάδα. Την πρώτη μέρα πήγαμε να ψάξουμε για ξενοδοχείο, εγκατασταθήκαμε και μετά πήγαμε για μπάνιο. Η θάλασσα ήταν πολύ ωραία. Τις υπόλοιπες μέρες κάθε πρωί και απόγευμα πηγαίναμε στη θάλασσα και το βράδυ βγαίναμε έξω. Περάσαμε υπέροχα!

Τις υπόλοιπες μέρες του καλοκαιριού καθίσαμε στο εξοχικό μας. Εκεί πηγαίναμε κάθε μέρα θάλασσα και παίζαμε με τους φίλους μας!

Αυτό το καλοκαίρι πέρασα πολύ όμορφα και θα ήθελα και του χρόνου να είναι έτσι και καλύτερα!

Μαρία Κυριακίδου, Στ΄ τάξη

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου εποχή, γιατί όλα είναι ζεστά και επειδή δεν έχουμε σχολείο. Στη συνέχεια θα σας περιγράψω το φετινό μου καλοκαίρι.

Τον Ιούλιο είχαμε πάει διακοπές στην Θάσο – κάθε χρόνο εκεί πάμε. Κάθε πρωί πηγαίναμε με τον μπαμπά μου να αγοράσουμε μπουγάτσες και όταν επιστρέφαμε καθόμασταν έξω στη βεράντα και τρώγαμε.

Για μπάνιο στη θάλασσα πηγαίναμε πολύ πρωί για να βρούμε ξαπλώστρες. Αλλά φαινόταν πως κάποιοι κατασκήνωναν εκεί από το βράδυ, αφού παρόλο αυτά δυσκολευόμασταν να βρούμε.

Τέλος πάντων, εμείς πηγαίναμε το πρωί και γυρίζαμε το απόγευμα. Στο σπίτι μάλωνα με τα αδέρφια μου για το ποιος θα πάει πρώτος για μπάνιο.

Το βράδυ βγαίναμε και πηγαίναμε στα ηλεκτρονικά και μετά πηγαίναμε για να φάμε. Μετά κάναμε καμιά βόλτα και στο τέλος γυρνούσαμε σπίτι.

Μου αρέσει πολύ η Θάσος και δεν θέλω να αλλάξω μέρος για τις διακοπές μου κι ας βλέπω συνέχεια τα ίδια.

Χρήστος Χαριζάνης, Στ΄ τάξη

 

Ο πολλαπλασιασμός και η διαίρεση στους δεκαδικούς αριθμούς

Βοηθητικές παρουσιάσεις για τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση των δεκαδικών αριθμών:
Φυλλάδιο με τη θεωρία του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης στους δεκαδικούς αριθμούς:

Πηγή: users.sch.gr/theoarvani/mathimata

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ένας σκύλος σωτήρας, του Τζακ Λόντον

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε εκτεταμένα αποσπάσματα από το βιβλίο του Τζακ Λόντον: "Το κάλεσμα της άγριας φύσης", από όπου προέρχεται το κείμενο του ανθολογίου μας "Ένας σκύλος σωτήρας":



Κι εδώ μπορείτε να δείτε την ομώνυμη ταινία με ελληνικούς υπότιτλους: